2021 hondenbeleid in Het Twiske

Wandelen met de hond in Het Twiske

Publicatiedatum: 6 april 2023

Het Twiske is een heerlijke plek om te wandelen met de hond. Maar er zijn wel paar regels

Goed om te weten:

  • Honden zijn altijd aangelijnd, met uitzondering van de aangegeven losloopgebieden en de 2 hondenzwemplekken aan de kant van Oostzaan en Den Ilp.
  • Om honden los te laten lopen zijn verspreid door het gebied losloopgebieden beschikbaar. Als de hond hier losloopt, is het belangrijk dat deze onder appèl blijft.
    Buiten deze losloopgebieden is aangelijnd houden verplicht. Wanneer de hond hier toch losloopt, kan de toezichthouder je hierop aanspreken. 
  • Op plekken waar honden zijn verboden, is dat met borden aangegeven.
  • Als je hond losloopt, is het belangrijk dat deze onder appèl blijft. Mensen kunnen bang zijn of niet van honden houden. Het is ook niet de bedoeling dat je hond dwars door het bos gaat struinen of achter vogels of wild aangaat. Planten, bloemen en dieren willen we beschermen.
  • Op de strandjes, lig- en speelweiden zijn honden het hele jaar verboden. Hier krijgen recreanten, en vooral kinderen alle ruimte
  • Hondenuitwerpselen moeten worden opgeruimd. Doe dit vooral op parkeer- en dagkampeerterreinen, sport- en speelweiden, omdat die veel worden gebruikt door recreanten. Maar ook in hooi- en weilanden en de natuurterreinen waar vee graast. In de ontlasting van honden kan een parasiet voorkomen, die besmettelijk is voor koeien.
  • Het is niet toegestaan om met meer dan drie honden per begeleider te wandelen.

De bovenstaande regels staan ook beschreven in de hondenflyer.

Broedseizoen 2023 en honden:
Het broedseizoen in Het Twiske loopt van 15 maart tot 15 juni. Dit betekent dat veel vogels de komende tijd op hun nest zitten, ook in het riet en op de grond. Voor broedende vogels is het belangrijk, dat bezoekers op de wandelpaden blijven en dat honden zijn aangelijnd.

 


Meer nieuws