Corona: blijf alert en houd je aan de regels.

Publicatiedatum: 23 januari 2021

Het kabinet roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven om verspreiding van het corinavirus tegen te gaan..

Mocht je toch een frisse neus halen in ons recreatiegebied, volg dan de coronamaatregelen. We zetten ze hieronder nog even op een rij.

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Is dat niet mogelijk, zoek dan een plek op waar het rustiger is.
  • Groepen mogen maximaal bestaan uit 2 personen met uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 
  • Voor buitensporten geldt ook het maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur) met uitzondering van sportbeoefening tot en met 17 jaar.
  • Op zaterdag 23 januari is de avondklok ingegaan. Deze geldt vanaf 21.00 uur.

Kom niet allemaal tegelijk
Kies rustige momenten en plekken. De drukste dagen zijn zaterdag en zondag. Om de drukte te vermijden, raden we je aan om niet tussen 11.00 uur en 15.00 uur op pad te gaan. Kom te voet of per fiets naar ons recreatiegebied. Neem je toch de auto, parkeer nooit in de berm. Is de parkeerplaats vol? Ga dan ergens anders heen.

Geef elkaar de ruimte
Geef andere recreanten de ruimte en houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Tegenliggers op een smal wandelpad? Stap even van het pad af zodat de ander gemakkelijk kan passeren. Houd ook rekening met andere gebruikers: wandel niet op een mountainbikepad. En houd er als mountainbiker rekening mee dat wandelaars je niet zien of horen aankomen. Matig je snelheid en passeer rustig.

Recreatiegebied Het Twiske 's avonds en 's nachts verboden terrein
De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft op vrijdag 2 oktober besloten dat per direct het niet is toegestaan om tussen 22.00 uur en 6.00 uur aanwezig te zijn in Het Twiske . Ook is het verboden om geluidsapparatuur mee te nemen naar Het Twiske. De veiligheidsregio Waterland-Zaanstreek heeft deze aanvullende maatregelen genomen vanwege het toenemende aantal besmettingen en om illegale feesten tegen te gaan. Er hebben illegale feesten in het Twiske plaatsgevonden, waarbij de 1,5 meter maatregel niet in acht werd genomen. Uitzondering op het verbod geldt voor: bestemmingsverkeer en personen die werkzaam of woonachtig zijn in het gebied. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl

Toiletgebouwen
De toiletgebouwen bij Parkeerplaats 2, Avonturenspeelplaats en Speelsloot zijn open. Bij vorst worden deze toiletgebouwen gesloten. 

Ga bewust om met hygiëne.

  • Houd het toilet (gebouw) schoon.
  • Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak en niet in het toilet.
  • Beperk het contact met deurklinken e.d.
  • Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel.

Wij rekenen op jouw medewerking.

Zwerfafval
Horeca is dicht (op enkele afhaallocaties na) en ook zijn niet alle toiletten open. Hoge nood? Doe het niet in de struiken en laat zeker geen afval achter. Neem papieren zakdoekjes, mondkapjes, flesjes of blikjes mee naar huis. Neem daarvoor een zakje mee om het in op te bergen. Wil je de natuur (en je mede-recreanten) écht een plezier doen, neem dan ook zwerfafval mee als je dat tegenkomt.

Ondernemers in het gebied
Eet- en drinkgelegenheden mogen uitsluitend geopend zijn voor afhalen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen. Zo zijn er leuke initatieven bedacht zoals het afhalen of bezorgen van een gourmetschotel door Twiske Haven. Kijk voor meer ideeën, (afhaal)mogelijkheden en de laatste update altijd op de website of Facebookpagina van de betreffende ondernemer in Het Twiske.

In Het Twiske zijn dit de restaurants: Twiske Haven, Paviljoen Twiske en Pannenkoek de Appel. en Kiosk De Indiaan.

Dienstverlening recreatieschap
Het beheerkantoor, aan de Noorderlaaik 1 in Oostzaan is tot nader bericht gesloten. Voor vragen en meldingen kun je ons ,tijdens kantooruren, bereiken via info@twiske-waterland.nl 

Parkeerabonnementen
Voor het aanvragen van een parkeerabonnement kun je e-mailen naar:  parkeren@hettwiske.nl. Vervolgens sturen wij je digitaal het aanvraagformulier en de betaalgegevens toe.
Voor adreswijzigingen en overige vragen kun je een mail sturen naar info@twiske-waterland.nl  

Actuele informatie rijksoverheid
Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws