Corona: blijf alert en houd je aan de regels.

Publicatiedatum: 16 december 2020

Het kabinet roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven om verspreiding van het corinavirus tegen te gaan..

Mocht je toch een frisse neus halen in ons recreatiegebied, volg dan de coronamaatregelen. We zetten ze hieronder nog even op een rij.

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Is dat niet mogelijk, zoek dan een plek op waar het rustiger is.
  • Groepen mogen maximaal bestaan uit 2 personen met uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 
  • Voor buitensporten geldt ook het maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur) met uitzondering van sportbeoefening tot en met 17 jaar.

Kies rustige momenten en plekken. De drukste dagen zijn zaterdag, zondag en de feestdagen. Kom te voet of per fiets naar ons recreatiegebied. Neem je toch de auto, parkeer nooit in de berm. Is de parkeerplaats vol? Ga dan ergens anders heen.

Ondernemers in het gebied
Eet- en drinkgelegenheden mogen uitsluitend geopend zijn voor afhalen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen. Zo zijn er leuke initatieven bedacht zoals het afhalen of bezorgen van een gourmetschotel voor de feestdagen door Twiske Haven. Ook kun je hier terecht voor kerstpakketten met heerlijke streekproducten of kadobonnen. Kijk voor meer ideeën, (afhaal)mogelijkheden en de laatste update altijd op de website of Facebookpagina van de betreffende ondernemer in Het Twiske.

In Het Twiske zijn dit de restaurants: Twiske Haven, Paviljoen Twiske en Pannenkoek de Appel.

Recreatiegebied Het Twiske 's avonds en 's nachts verboden terrein:
De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft op vrijdag 2 oktober besloten dat per direct het niet is toegestaan om tussen 22.00 uur en 6.00 uur aanwezig te zijn in Het Twiske . Ook is het verboden om geluidsapparatuur mee te nemen naar Het Twiske. De veiligheidsregio Waterland-Zaanstreek heeft deze aanvullende maatregelen genomen vanwege het toenemende aantal besmettingen en om illegale feesten tegen te gaan. Er hebben illegale feesten in het Twiske plaatsgevonden, waarbij de 1,5 meter maatregel niet in acht werd genomen. Uitzondering op het verbod geldt voor: bestemmingsverkeer en personen die werkzaam of woonachtig zijn in het gebied. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl

Toiletgebouwen:
Tot zondag 27 december blijven de toiletgebouwen bij Parkeerplaats 2, Avonturenspeelplaats en Speelsloot open. Na de kerstdagen gaan deze toiletgebouwen dicht tot in het begin van het nieuwe jaar. Bij vorst worden deze toiletgebouwen gesloten. 

Ga bewust om met hygiëne.

  • Houd het toilet (gebouw) schoon.
  • Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak en niet in het toilet.
  • Beperk het contact met deurklinken e.d.
  • Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel.

Wij rekenen op jouw medewerking.

Dienstverlening recreatieschap:
Het beheerkantoor, aan de Noorderlaaik 1 in Oostzaan is tot nader bericht gesloten. Voor vragen en meldingen kun je ons ,tijdens kantooruren, bereiken via info@twiske-waterland.nl 

Parkeerabonnementen:
Voor het aanvragen van een parkeerabonnement kun je e-mailen naar:  parkeren@hettwiske.nl. Vervolgens sturen wij je digitaal het aanvraagformulier en de betaalgegevens toe.
Voor adreswijzigingen en overige vragen kun je een mail sturen naar info@twiske-waterland.nl  

Actuele informatie rijksoverheid:
Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws