Lente Kabinet

Lente Kabinet op 25 en 26 mei 2019

Publicatiedatum: 16 mei 2019

Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei staat er weer een nieuwe editie van Het Lente Kabinet op het programma. .

Het Lente Kabinet vindt plaats op het dagkampeerterrein Spitsbergen in Het Twiske.

Bereikbaarheid tijdens op- en afbouw
De opbouw van het festival start zaterdag 18 mei  en vanaf zondag 19 mei wordt het festivalterrein (Spitsbergen) omheind met hekken en afgesloten voor recreanten.  De afbouw is naar verwachting gereed op donderdag 30 mei 2019. 

In de periode 19 mei tot 30 mei loopt de recreatieve verbinding tussen De Appel/De Avonturenspeelplaats en De Haven/ ’t Paviljoen via de Noorderlaaik of over het fietspad op de dijk aan de westkant van Het Twiske.

Ruiters
Tijdens de periode van op- en afbouw is het ruiterpad in Spitsbergen afgesloten. Ruiters kunnen dan gebruik maken van het fietspad of berm.

Bereikbaarheid tijdens het festival
Behalve het festivalterrein 'Spitsbergen' blijven alle overige gebieden in Het Twiske toegankelijk. Alle ondernemers in Het Twiske zijn en blijven tijdens de opbouw en gedurende het festival bereikbaar. 

Voor bezoekers:
Het festival trekt vooral bezoekers op de fiets vanuit de regio, maar er komen ook bezoekers met de auto, pendelbus, taxi en kiss&ride:

  • Fietsers worden vanuit het Luyendijkje naar het westen gestuurd via het fietspad over de dijk. Ter hoogte van de Bartel Jakobszstraat wordt een perceel ingericht als fietsparkeerplaats;
  • Er worden minder dan 400 parkerende auto’s verwacht. Dit is te vergelijken met een zonnige warme dag in Het Twiske, dan komen recreanten met ruim 500 auto’s naar het recreatiegebied. Er wordt geparkeerd voor een groot deel op de parkeerplaats en het grasveld bij Pannenkoekenrestaurant De Appel. De Appel is wél gewoon geopend volgens openingstijden en bereikbaar voor de recreant. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen voor de bezoeker van het restaurant beschikbaar. Geef bij de verkeersregelaar aan dat je voor het restaurant komt. Indien deze parkeerplaats vol is voor de festivalbezoeker, wordt er ook geparkeerd even verderop op het grasveld ten westen van de Noorderlaaik. Dit grasveld is dan niet beschikbaar voor recreatie;
  • Daarnaast rijden er ook taxi’s en kiss&ride, om festivalbezoekers af te zetten en op te halen. De taxistandplaats is langs de Pikpotweg, na de hoofdingang rechtsaf. De Kiss&Ride standplaats is P6, nabij het Vennegatstrand;
  • De pendelbus pendelt tussen Sloterdijk en P5, nabij het Doesstrand. Een deel van deze parkeerplaats is wel beschikbaar voor de recreant. Kom je voor het Doesstrand of het Vennegatstrand en wil je  hier graag parkeren, geef dit aan bij de verkeersregelaar en vraag of er nog ruimte is. Misschien moet je even wachten, indien er een pendelbus komt.

Geluid
Het festival maakt op beide dagen vanaf 12.00 uur gebruik van versterkte muziek, je kunt geluidsoverlast ervaren. Voorafgaand aan het evenement vinden er ook soundchecks plaats, deze momenten zijn geregeld in de evenementenvergunning van de gemeente Oostzaan.

Vragen
Mocht je voorafgaand of tijdens het festival vragen, opmerkingen of klachten hebben, dan kun je de organisatie van Het Lente Kabinet, tijdens kantoortijden, bereiken via (020) 516 0056. Tijdens het festival zelf op 25 en 26 mei is dit telefoonnummer 24 uur per dag bereikbaar. Vragen worden dan genoteerd en de organisatie van Het Lentekabinet zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden c.q. reageren.

 Tijden festival
Zaterdag 25 mei: van 12.00 uur tot 24.00 uur
Zondag 26 mei van 12.00 uur tot 23.00 uur

lentekabinet // kaartje_lentekabinet.png (629 K)


Meer nieuws